Pyöreät Briljantit & Fancy Hiotut Timantit

Round Brilliant -Hionta

Pyöreäksi hiottu timantti on kaikkein suosituin muoto kihlasormusten timanteiksi ja niitä on yli 70% maailman kaikista kiillotetuista timanteista. Mutta miksi pyöreät briljanttitimantit ovat niin suosittuja?

No, se johtuu siitä, että pyöreä briljanttihionta optimoi valon heijastumisen, jotta timantti näyttää kiiltävämmältä ja säihkyvämmältä kuin monet muunmuotoiset timantit. Myös niiden pyöreä ulkomuoto tekee niistä sopivan muodon kaikenlaisille sormille ja käsille sekä kaikkiin sormuksiin.

Princess-Hionta

Prinsessahionta on toiseksi suosituin muoto pyöreän timantin jälkeen. Se julkaistiin ensimmäistä kertaa 1960-luvulla lontoolaisen Arpad Nagyn toimesta. Silloin prinsessahionta tehtiin variaationa toisesta leikkauksesta nimeltä “profiilileikkaus”.

A. Nagy halusi luoda leikkauksen, joka käyttäisi raakaa timanttia mahdollisimman hyvin, jotta hukkaa tulee vähemmän, ja että timantti emuloisi pyöreän briljanttihionnan kiiltoa ja säihkettä. Muutama vuosi tästä johtavat leikkaajat tekivät kovaa tutkimustyötä hioessaan designia ja kehittivät sen siihen, joka nykyään tunnetaan modifioituna neliöbriljanttina.

Oval-Hionta

Markkinoilla, joka on täynnä pyöreitä timantteja, ovaali muoto tarjoaa virkistävän vaihtoehdon ihmisille, jotka eivät halua seurata yleisiä trendejä. Ovaalin pitempi muoto huokuu eleganssia toisia muotoja paremmin.

Yksi ovaalin timantin valitsemisen eduista on se, että sen pinta on suurempi kuin muilla saman karaattikoon timanteilla. Lisäksi se imartelee sormia saaden ne näyttämään pidemmiltä ja hoikemmilta.

Asscher-Hionta

Jos rakastat taidetta tai vintage-koruja Art Deco-ajalta, pidät varmasti Asscher-leikatuista timanteista. Tällä uskomattomalla leikkauksella on hyvin tyylikäs mutta aliarvostettu ilme. Sillä on lisäksi joitain yhtäläisyyksiä smaragdi-leikkauksen kanssa.

Asscher-timanteissa on porrasleikkaukset ja ne ovat yleensä neliömäisiä. Ne eivät yleensä ole yhtä kimmeltäviä kuin muut muodot porrasleikkauksensa vuoksi, mutta ne antavat tyylikkään tunnelman, joka tekee niistä todella ainutlaatuisia.

Cushion-Hionta

Tyynyleikkaus (tunnetaan myös nimellä cushion-hionta) on perinteinen timanttimuoto, jonka suosio on viime aikoina lisääntynyt massiivisesti. Ne koostuvat tyypillisesti 58-64 viistosta ja niillä on erotettuvat kaarevat kulmat, joiden ansiosta timantilla on tyylikäs ja tyynyn pehmeyttä muistuttava ulkonäkö.

Joten, jos olet ajatellut ostaa tyynyleikatun timanttikihlasormuksen, olet tullut oikeaan paikkaan. Tästä kirjoituksesta löydät sisäpiirin vinkkejä kauniin timantin valitsemiseen, joka on täynnä kimallusta ja säihkettä.

Emerald-Hionta

Back in the Art Deco period, the emerald cut diamond was a popular choice for engagement rings. The cutting style features stacked terraces and large parallel facets which were adapted from cutting techniques developed for emeralds (green gemstones).

Naturally classy and sophisticated in appearance, the scintillation pattern of an emerald cut diamond differs from those found in brilliant cutting styles like the rounds or ovals.

Instead of having tiny sparkles of light emitting from the facets, an emerald cut diamond flashes “on” and “off” due to the nature of the step cut. Combined with its timeless appearance, the unique sparkle factor of emerald cut diamonds is a compelling reason for women to love them.

Pear-Hionta

Päärynä- tai pisaraleikattu timantti yhdistää nykyaikaisen pyöreän briljantin leikkauksen ja markiisi-leikkauksen ominaisuudet ja luo hionnan, joka muistuttaa kyyneltä. Tyylikäs ja kapeneva pisaran muotoinen timantti on imarteleva valinta kihlasormukseen.

Heart-Hionta

Mikään ei sano ”rakastan sinua” enemmän kuin sydämen muotoinen timanttisormus. Rakkauden, intohimon ja sitoutumisen symbolina sydänleikattu timantti on suosittu muotovalinta kihlasormuksille ja vuosipäivälahjoille.

Sydämen muotoinen timantti koostuu yleensä 56-60 viistosta ja tämä luku voi vaihdella leikkurin käyttämän leikkaustyylin (paviljongin puolien) mukaan. Hyvin leikattu sydämen muotoinen timantti näyttää lumoavan kimallekuvion ja heijastaa valtavia määriä säihkettä.

Marquise-Hionta

Marquise-timantti (eli navette-leikkaus) on eräänlainen modifioitu briljantti leikkaus, joka muistuttaa amerikkalaista jalkapalloa. Pitkällä ja hoikalla muodollaan se on ainutlaatuisen houkutteleva, ja se sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat jotain näyttävää ja ”erilaista”.

Elegantin ulkonäön lisäksi yksi markiisi-leikkauksen tärkeimmistä eduista on, että ne näyttävät suuremmilta verrattuna muihin timanttimuotoihin, joilla on samanlainen karaattipaino.

Markiisi-briljantti-leikatulla timantilla voi olla vaihteleva määrä viisteitä, mikä riippuu siitä, kuinka se leikataan (yleensä noin 56-60 viistettä). Tämä johtuu erilaisista viistomalleista, joissa paviljonkiosa voidaan kiillottaa neljällä, kuudella tai kahdeksalla paviljongin reunalla.

Radiant-Hionta

Radiant-leikkausta voidaan ajatella hybridinä, jossa yhdistyvät kolmen suosituimman timanttimuodon edut. Siinä on pyöreän briljantin säihke ja loisto, upean Asscher-leikkauksen leikatut kulmat ja smaragdi-leikkauksen ”avoimuus”.

Ainutlaatuisella ominaisuuksillaan eri timanteista se vetoaa ihmisiin, jotka etsivät kihlasormuksistaan modernia fuusiota. Jos olet ostamassa radiant-leikattua kihlasormusta, olet tullut oikeaan paikkaan.